ביטוח בריאות פרטי בקפריסין – חשוב שתדעו

מערכת הבריאות של קפריסין נחשבת לבעלת הסטנדרטים הגבוהים ביותר באירופה וישנם מטופלים רבים שמגיעים במיוחד למרכזים הרפואיים שפועלים בקפריסין לטיפולים רפואיים מכל הסוגים. בקפריסין פועל מרכז רפואי אמריקאי בשם AIMIS שניתן למצוא בו את המנתחים המובילים המתמחים בניתוחים פולשניים והליכים אורתופדיים מורכבים כגון הארכת גפיים. הביטוח הרפואי לעומת זאת, לא מיישר קו עם רמת האיכות של מערכת הבריאות המקומית ורמת הנגישות של תושבי קפריסין לשירותי הבריאות אינה אחידה כלל וכלל. מעבר לכך שתושבים שאינם אזרחי האיחוד כמו לדוגמה ישראלים שמגיעים לעבוד בקפריסין, אינם יכולים ליהנות מביטוח הבריאות הציבורי ונאלצים להסתפק בביטוח בריאות פרטי, שלרוב לא מעניק את הכיסויים שהם זקוקים להם ולכן עובדים המתגוררים בקפריסין ללא אזרחות אירופאית, מדווחים על שלל בעיות הקשורות לרמת הנגישות לשירותי רפואה ולאור זאת, ישנה חשיבות עליונה לדאוג לפוליסת ביטוח איכותית ככול האפשר, עוד לפני שיוצאים מהארץ.

במיוחד חשוב לדאוג לפוליסה שתכסה אתכם ואת בני משפחותיכם במקרה שיהיה צורך לפנות לחדר מיון, רופא שיניים או רופא מומחה, לרכוש תרופות או לעבור בדיקות רפואיות וטיפולים שיקומיים מכל הסוגים. שימו לב כי תושב ישראל חייב בדמי ביטוח לאומי ובדמי ביטוח בריאות גם אם הוא שוהה זמנית מחוץ לישראל, בוודאי אם הופקו הכנסות מחוץ לישראל. חובה זו גם מזכה אתכם ליהנות מגמלאות הביטוח הלאומי וסל שירותי בריאות. דמי הביטוח הלאומי וביטוח בריאות הם תשלומי חובה עבור כל תושב ישראל, כל עוד יחיד נחשב תושב ישראל בביטוח לאומי, עליו להמשיך ולשלם ביטוח לאומי בישראל, גם אם הוא מתגורר ומועסק במדינה אחרת. בין ישראל לקפריסין, לא קיימת אמנת ביטוח סוציאלי, וכל מי שעבר להתגורר בקפריסין וישמור על מעמדו כתושב ישראל – יידרש לשלם 12% על הכנסותיו משכר העבודה באי.

ולכן, במידה ואינכם תחת וויזת עבודה ו/או אינכם זכאים להצטרף לביטוח הלאומי הקפריסאי (GHS) תצטרכו להצטרף לאחת מחברות הביטוח הפרטיות. כמובן שזה פתרון שרחוק מלהיות מושלם, מכיוון שאתם תשלמו לא מעט כסף ותצטרכו לרדוף אחריהן כדי לקבל החזר – במקרים רבים אתם תצטרכו לשלם מכיסכם על הטיפול , לאסוף חשבוניות ולקבל דו"ח רופא ורק אז להגיש תביעה – ולקוות שחברות הביטוח יחזירו לכם חלק סביר מהסכום שהוצאתם בפועל.  לרוב הישראלים שמגיעים לקפריסין יש עדיין ביטוח לאומי וקופת חולים בארץ ואלו יכולים לתת לכם "גב" במקרה של בעיה רצינית, אבל במקרה של בעיה פתאומית, כמו תאונה חלילה, התקף לב, אירוע מוחי או דלקת בשתן, תזדקקו לכיסוי רפואי מקומי ומאוד כדאי לתת על זה את הדעת, שכן אתם עלולים למצוא את עצמכם ניצבים בפני בעיה לא פשוטה, הכוללת גם הוצאה לא קטנה.

מוזמנים להצטרף לקבוצה השקטה חדשות הנדל"ן מקפריסין ולעקוב אחרי מגמות השוק, דו"חות הבנק הקפריסאי המרכזי, האזורים וההזדמנויות הכי שוות להשקעה.

למדריך המלא למשקיע המתחיל בקפריסין – לחצו כאן